NWHSU logo Seminar Calendar SITE MAP
HELP
<< February 2014 >>
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

All Seminars will be held on campus at Northwestern unless otherwise noted. Schedule subject to change without notice please call 952-885-5446 to register before you attend.

1
Sports Massage
Joanie Holst, NCTMB, On campus
7.5 hours, Sat., 8am-4:30pm
$189.50

1-2
Spring Forest Qigong Level 2 Workshop
Chunyi Lin and Jacqueline Gran, On campus
12 hours, Sat., 8:30am-5pm, Sun., 8:30am-12:30pm
$245

6-8
2014 Chiropractic Homecoming and Winter Gathering
Featuring Joe Dispenza, DC, Bruce Bond, DC, Arlen Fuhr, David Seaman, DC and others
On campus, 23 hours (includes 3 X-ray, 2 acupuncture and 1 professional boundaries)
Thurs, 8am-5:30pm, Fri, 8am-5:30pm, Sat, 8am-4pm
$225 DC - Register online today!
$75 CA Program on Fri, 8am-5:30pm

8-9
Sorry, this program has been canceled.
Primary Spine Practitioner - Principles and Practice Part 1
Principles of Primary Spine Care and Lumopelvic Spine
Donald Murphy, DC, Charlotte, NC
12 hours, Sat, 10am-4:30pm, Sun, 8am-2:30pm
$395. To register call 508-457-1245.

Primary Spine Practitioner - Principles and Practice Part 2
The Cervical Spine
John Ventura, DC, Philadelphia, PA
12 hours, Sat, 10am-5pm, Sun, 8am-3pm
$395. To register call 508-457-1245.

13
Cervical Differential Assessment
Dan Dock, DC, Dulles, VA
10 hours, Thurs, 7:30am-6pm
$79. To register visit dandockdc.com

14-16
Banff Ski Seminar
Thomas O'Bryan, DC
Banff Park Lodge, Banff, Alberta, Canada
12 hours, Fri, 5pm-9pm, Sat, 5pm-9pm and Sun, 8am-Noon
$239 USD* (includes reception on Friday and breakfast on Sunday)
*Sorry we can no longer accept Canadian checks*

15
Tuina for the Neck, Shoulders and Upper Extremities
Learn to use Chinese medical massage techniques to ease pain and tension
Wei Liu, PhD, LAc, Professor, On campus
10 hours, Sat, 8am-6pm
$169

15-16

DOT Drug Testing and Alcohol Screening Certification
Elizabeth Auppl, CDSP, CDS Trainer
On campus, 8 hours, Sat., 9 a.m. – 6 p.m.
$192 ($96 for CA/Staff)
and/or
DOT Physical Exam Training (NRCME)
Brian Tasky , DC
On campus, 8 hours, Sun., 8 a.m. – 5 p.m.
$199 DC and licensed health care practitioners only
Or purchase both days (16 hours) for $299

Chiropractic Pediatrics Certification #6 of 13
Pediatric Alphabet Soup: ASD, ADHD, LD, PDD, SPD...What they Mean and
How to Care for Them?
Drew Rubin, DC, DACCP, CCSP, on campus
12 hours, Sat, 9am-6pm, Sun, 8am-Noon
$309 DC/Non-Member, $259 DC/ICPA Member
$149 First year graduate, $119 T5+ Student

48-Hour Nutrition Certificate #1
Bob Rakowski, DC, DACBN, CCN, DIBAK
12 hours, Sat, 1pm-7pm, Sun, 8am-2pm
$249 DC, $124.50 First year graduates/T7+ Students

20
Spinal Differential Assessment
Dan Dock, DC, Cincinati, OH
12 hours(includes 3 ethics), Tues, 7:30am-8pm
$125. To register call 218-525-2033 or www.dandockdc.com

22-23
Chiropractic Acupuncture Certificate #6 of 7

Peter Lichtenstein, DC, LAc, On campus
15 hours, Sat, 9am-6pm, Sun, 8am-4pm
$270

Kinesiology Applied to Functional Medicine #2 of 5
Robert Rakowksi, DC, CCN, DIBAK, DABCN, On campus
15 hours, Sat, 9am-6pm, Sun, 8am-1:45pm
Per Session: $250 DC, $180 CA/Staff/Firstyear; $100 Students

The Wow Factor
Jeffrey Spencer, DC, On campus
12 hours, Sat., 8am-5;30pm, Sun., 8am-12:15pm
$125

Graston Technique Module 1
On campus
12 hours, Sat, 8:30am-5pm, Sun., 8am-1pm
$495. To register www.grastontechnique.com

Chiropractic Neurology Diplomate Program #2 of 20: The Neurologic Examination
Joseph Ferezy, DC, Neurodiagnostics Institute, Ponce Inlet, FL or via live, interactive webinar
15 hours, Sat, 10am-6pm, Sun, 8am-3pm
Per session: $395 DC, $250 T8+ Students

Functional Restoration of the Cervical Spine, Thoracic Spine and Shoulder (Sat)
and Low Back, Hip and Knee (Sun)
, Columbus, OH
24 hours or 12 hours, Sat, 8am-8pm, Sun, 8am-8pm
$525 24 hours, $295 - 12 hours (register 2 weeks prior to save $25)
To register call 480-413-0586 or visit www.frseminars.com

Sorry this program has been canceled.
Primary Spine Practitioner - Principles and Practice Part 1

Principles of Primary Spine Care and Lumopelvic Spine
Donald Murphy, DC, Orlando, FL
12 hours, Sat, 10am-4:30pm, Sun, 8am-2:30pm
$395. To register call 508-457-1245.

27
Physical Exercise Training #1 of 4
Andrew Van Roo, DC, Wausau, WI
9 hours, Thurs, 8am-5pm
$225
Approved by the WI State Licensing Board for CTs and DCs

Spinal Differential Assessment
Dan Dock, DC, Cleveland, OH
12 hours (includes 2 ethics), Tue, 7:30 am - 8pm
$125. To register call 218-525-2033 or www.dandockdc.com

BACK TO TOP


 

Copyright © Northwestern Health Sciences University, 2501 W. 84th St., Bloomington, MN 55431, (952) 888-4777.
Send your questions/comments about the website to Northwestern Health Sciences University Web Coordinator.