NWHSU logo Seminar Calendar SITE MAP
HELP
January 2013 >>
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

All Seminars will be held on campus at Northwestern unless otherwise noted. Schedule subject to change without notice please call 952-885-5446 to register before you attend.

5-6 - No seminars scheduled

Jan 7-April 8, 2013
Advanced Nutrition for Massage Therapists
Paul Ratte, ND
22.5 hours; Mon, 1pm-2:30pm
$549

Jan 7 - Feb 22, 2013
Reflexology 1
Andrienne Caldwell
30 hours; Mon, 5pm-9pm
$549

Jan 9-April 10, 2013
Geriatric Massage
Val Johnson, NCTMB
30 hours; Wed 1pm-3pm
$549

11-13
Fundamentals of Hospital Based Massage Therapy
Val Johnson, NCTMB
19 lecture and 12 optional clinical rotation
Fri, 5:30-8:30pm;Sat, 8am-5pm; Sun, 8am-4:30pm
$549; $366 Seminar only

12
30-Hour Lab Testing in Nutritional Therapy Certificate #3 of 3
- Cancer and other Immune System Disorders

Gregory W. Peterson, DC, DABCI, CIAMA, CCST
10 hours; Sat., 8:30 am - 6:30 pm
$220 per session

12-13
Chiropractic Acupuncture Certificate #5 of 7
Peter Lichtenstein, DC, LAc, CCSP
15 hours; Sat., 9 am - 6 pm; Sun. 8 am - 4 pm
$270

48-Hour Nutrition Certificate #4 of 4
Robert Rakowski, DC, CCN, DABCN, DIBAK
12 hours; Sat., 1pm-7pm; Sun, 8am-2pm
$249

13
Ultimate Extremity Seminar
Tyran Mincey, DC, York, PA
12 hours, Sat., 8 a.m. - 8 p.m.
$200. To register call Nutri-West of PA at 800-697-9577

Jan 14, 28, Feb 11, 25 and March 11
Reflexology 3 (Reflexology 1 and 2 prerequisites)
15 hours; Mon 8am-11am
$366

19

36-Hour Neurology Certificate #3 of 3
• Examining the Motor and Sensory Systems
Joseph Ferezy, DC
12 hours (includes 3 X-ray, 2 prof boundary); Sat, 8am-8pm
$264 DC; $132 First year graduates

19-20

Sports Nutrition and Performance Certificate #2 of 2
Robert Silverman, DC, DACBN, DCBCN, MS, CCN, CNS, CIISN, CKTP, CES, HKC
12 hours; Sat., 9am-6pm; Sun, 8am-Noon
$239

Auto-Injuries Differential Assessment
Dan Dock, DC; Louisville, KY
12 hours; Sat. 8am-5pm; Sun, 7:30am-11:30am
$125. To register call Dan Dock at 218-525-2033

26

New Date! Was Jan 19, 2013
Basic Life Support for the Healthcare Provider

Ann Zimmermann-Hohn
4 hours; Sat., 8am-Noon
$80

26-27

Kinesiology Applied to Functional Medicine #1 of 5
Robert Rakowski, DC, CCN, DABCN, DIBAK
15 hours; Sat., 8am-6pm; Sun., 8am-1:45 pm
Full Program: $1125 DC; $810 CA/Staff/First year graduates; $450 Students
Per Session: $250 DC; $180 CA/Staff/First year graduates; $100 Students

Indiana - Neurology Diplomate Program #13 of 20
Fred Clary, DC, DIBCN; Fort Wayne, IN
17 hours (includes 1 X-ray, 1 PB/risk mgmt)
Sat, 8am-8pm; Sun, 8am-2pm
$350. To register call Fred Clary at 612-865-8430 or drfredclary@yahoo.com

Healthy Aging
Dan Murphy, DC., Phildelphia, PA
12 hours, Sat 8am-5:30pm; Sun, 8am-12:15pm
$125 + $75 for CE Hours. To register call Erchonia 888-242-0571 or www.erchonia.com

Next Level Results
Jeffrey Spencer, DC, Ft. Lauderdale, FL
12 hours, Sat. 8am-5:30 pm; Sun. 8am-12:30pm
$125 + $75 for CE hours. To register call Erchonia 888-242-0571 or www.erchonia.com


BACK TO TOP


 

Copyright © Northwestern Health Sciences University, 2501 W. 84th St., Bloomington, MN 55431, (952) 888-4777.
Send your questions/comments about the website to Northwestern Health Sciences University Web Coordinator.