NWHSU logo Seminar Calendar SITE MAP
HELP
<< June 2013 >>
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

All Seminars will be held on campus at Northwestern unless otherwise noted. Schedule subject to change without notice please call 952-885-5446 to register before you attend.

May 31-June 2
Cancer and Massage Therapy
Julie Streeter, NCTMB, On campus
19 hours, Fri, 5:30-8:30pm; Sat, 8am-5pm; Sun, 8am-4:30pm
$366; $183 for optional clinical rotation a local cancer center (12 hours)

1
New! Review of Acupuncture Essentials
Deb Genrick, DC, LAc
Build your confidence locating points in this
hands-on class. Learn precise location and uses for
commonly used points. Learn new clean needle
technique guidelines. Make up hours you may have missed
at the certificate program.
On campus, 8 hours, Sat., 8am-4pm
$159; $79.50 for first year graduates and students

1-2
Indiana - Neurology Diplomate Program #18 of 20
Fred Clary, DC, DIBCN; Fort Wayne, IN
17 hours (includes 1 X-ray, 1 PB/risk mgmt)
Sat, 8am-8pm; Sun, 8am-2pm
$350. To register call Fred Clary 612-865-8430 or drfredclary@yahoo.com

6
Cervical Differential Assessment
Dan Dock, DC; Indianapolis, IN
12 hours (includes 4 risk mgmt)
$125 To register call Dan Dock 218-525-2033

7-8
New! Chiropractic Leadership Institute #2 of 6
Peter Krembs; Dan McLaughlin, MHA
University of St. Thomas, 16 hours
Fri., 8 am - 5pm; Sat, 8am-4:30pm, $10,500
for the entire 96 hour 6-session program.
Other dates include Sept 6-7; Nov 8-9, 2013; Jan 10-11
and March 7-8, 2014. To register call the University of
St. Thomas at 651-962-4614.

7-8 and 14
Hydrotherapy
Joanne Holst, NCTMB
On campus, 12 hours, Fri, Sat, Fri 9am-1pm
$183

8-9
Functional Restoration Series
Sat. - Low Back, Hip and Knee (12 hours)
Sun. - Cervical/Thoracic Spine and Shoulder (12 hours)
Kevin Kerchansky, DC, DACRB
Richmond, VA, 24 hours, Sat, 8am-8pm, Sun, 8am-8pm
$500 for 24 hours; $270 for 12 hours when paid 2 weeks prior.
To register visit www.frseminars.com

13
Auto Injuries Differential Assessment
Dan Dock, DC
Manchester, NH, 10 hours
Thurs, 7:30 a.m. - 6 pm
$125. To register call 218-525-2033

15-16
The Wow Factor
Jeffrey Spencer, DC; Dallas, TX
12 hours; Sat, 8am-5:30pm; Sun, 8am-12:15pm
$200. To register visit www.erchonia.com or 888-242-0571

Healthy Aging
Dan Murphy, DC; Kalamazoo, MI
12 hours; Sat, 8am-5:30pm; Sun, 8am-12:15pm
$200. To register visit www.erchonia.com or 888-242-0571

21
Spring Forest Qigong Level 1 Workshop
Chunyi Lin and Jacqueline Gran
On campus, 7 hours, Fri., 8:30 am-4:30pm
$99

22
The Ultimate Lower Extremity Seminar
Tyran Mincey, DC
Allentown, PA, 12 hours, Sat. 8am-8pm
To register call Nutri-West at 800-697-9577.

22-23
Spring Forest Qigong Level 2 Workshop
Chunyi Lin and Jacqueline Gran
On campus, 12 hours, Sat, 8:30am-5:30pm; Sun, 8:30am-12:30 pm
$245 (Level 1 is a prerequisite)

Functional Restoration of the Lumbar Spine, Hip and Knee
Kevin Kerchansky, DC, DACRB
Denver, CO, 15 hours, Sat., 8am-6pm; Sun, 8am-1pm
$300 two weeks prior; $325 after
To register visit www.frseminars.com

24
New! Introduction to Aquatic Bodywork
Mary LeSourd, NCTMB, Aquatic Specialist
the Marsh, Minnetonka, MN, 3 hours
Mon., 6pm-9pm, $95
Limited enrollment

June 24-Aug 5
Reflexology 2
Prerequisite: Reflexology 1
Andrienne Caldwell, NCTMB
On campus, 30 hours, Mondays, 5pm-9pm
$549

29-30 - No seminars currently scheduled

BACK TO TOP

 

Copyright © Northwestern Health Sciences University, 2501 W. 84th St., Bloomington, MN 55431, (952) 888-4777.
Send your questions/comments about the website to Northwestern Health Sciences University Web Coordinator.